Praktische informatie

Wat kun je verwachten als je een traject bij mij start?
Het begint met vooral aandacht voor wie jij bent en wat je nodig hebt.
Na het -kosteloze- intakegesprek, bepaal jij of je verder wilt gaan met het traject. In het intakegesprek vertel ik hoe ik de zaken aanpak en kun jij vragen stellen. En jij vertelt wat je wilt en ik kan jou vragen stellen om jouw doel helder te krijgen.

Als je besluit een individueel traject te starten, dan maken we een contract op. Ja, een contract, omdat ik het van groot belang vindt dat wij ons allebei verbinden met onze afspraken. Ook dan is er aandacht voor jou en jouw wensen.

Dan gaan we aan de slag. Je komt elke 2 of 3 weken bij me op bezoek. Een sessie duurt 1, 1,5 of 2 uur, afhankelijk van de keuze die je hebt gemaakt. Na de 4e keer dat we bij elkaar zijn geweest, doen we een evaluatie en besluit je of je verder wilt en of dat op dezelfde manier moet.
Een traject duurt nooit langer dan 12 sessies en meestal minder.
Er zijn huiswerkopdrachten verbonden aan een traject.

Ik maak gebruik van de biografie die ieder mens heeft. Het op een rij zetten van alles wat zich tot nu toe in jouw leven heeft afgespeeld, brengt orde en structuur en is een belangrijke bron voor het vinden van wat jou energie geeft en wat je energie kost, welke waarden en normen voor jou belangrijk zijn en hoe je NU over wat er in je leven is gebeurd denkt.
Ook halen we uit je biografie allerlei kwaliteiten en vaardigheden die jij misschien niet meer ziet of als kwaliteit of vaardigheid herkent.
Tijdens deze zoektocht, loop je onherroepelijk tegen belemmerende overtuigingen aan, die jou al lang weerhouden om te doen waarvan je weet dat het goed voor je is. En die gaan we zoveel mogelijk veranderen in ondersteunende overtuigingen.

Het uiteindelijke doel van een individueel traject is dat je jezelf nog beter kent, je je eigen kwaliteiten weer op je netvlies hebt staan en je daarmee keuzes kunt maken in je werk of je leven.