Coachen van uw leidinggevenden

Het coachen van leidinggevenden heeft in mijn optiek het grootste effect in organisaties. Leidinggevenden met een coachende stijl van leidinggeven kunnen in organisaties een groot verschil maken in de motivatie, betrokkenheid en het werkplezier van hun medewerkers. Daarvoor moeten zij zich bewust worden van (het effect) van de wijze waarop zij zich gedragen en de manier waarop zij communiceren met hun mensen.

De thema’s waar ik leidinggevenden bij kan coachen zijn:

  • Hoe voer ik goede verzuimgesprekken?
  • Hoe ga ik om met conflicten op de werkvloer?
  • Hoe bereid ik mijn werknemers voor op grote veranderingen binnen de organisatie?
  • Hoe motiveer ik mijn werknemers?
  • Hoe voer ik goede functionerings- en beoordelingsgesprekken?
  • Hoe speel ik in op de ontwikkelbehoeften van mijn werknemers?

Uiteraard kunnen er nog heel andere vragen bij uw leidinggevende leven, ook die kunnen worden onderzocht.

Coachen van uw werknemers

Voor u als werkgever is het van belang dat uw werknemers zich gezond, fit en energiek voelen, zodat ze succesvol kunnen functioneren en plezier hebben in hun werk. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie voelen gezonde mensen die ook emotioneel in balans zijn, zich beter in staat om zowel in het werk als in hun privéleven hun doelen te realiseren.

In onderzoek van TNO, geeft één op de drie werknemers aan dat werkdruk of werkstress bij hen heeft geleid tot gezondheidsklachten (Bron: TNO, Vinger aan de pols van werkend Nederland) en dat jaarlijks 340.000 tot 675.000 werknemers naar de (bedrijfs) arts gaan met werkgerelateerde klachten aan arm, nek of schouders (bron: TNO). Bij een deel van de werknemers zijn de klachten dermate ernstig, dat het hen beperkt tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Dat is erg vervelend voor de betreffende werknemer.

En het is ook voor u als werkgever heel vervelend, en wel om 2 redenen. De werknemer kan niet optimaal functioneren en haalt daardoor niet de gewenste output. Als dan de druk wordt opgevoerd (er moet immers geleverd worden), dan kan een werknemer zich ziek melden en dat kost u dan ook nog eens veel geld. Gemiddeld zijn de kosten voor één verzuimdag van één medewerker € 250,-. Reken maar uit wat het kost als een werknemer 4 weken thuis is! Laat staan langer….

U kunt zowel leed als geld besparen

Het preventief aanpakken van de problematiek van uw werknemer, zou een hoop leed besparen en u een hoop geld. Het inzetten van coachtraject voor werknemers die de balans tussen werk en privé onder druk voelen staan, voor werknemers die zo snel mogelijke moeten re-integreren of die loopbaanvragen hebben, geeft hen weer zicht krijgt op energiegevers en energiekosters wat bijdraagt aan succesvol functioneren, zowel op het werk als thuis. En het resulteert in een actieve houding, een flexibele instelling, plezier in het werk en in het leven en een prettige collega waarmee het goed samenwerken is.

Wilt meer informatie over de mogelijkheden? Vul uw gegevens in op het contactformulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.
U kunt ook rechtstreeks bellen: 06-48130880.

Op alle diensten zijn de ALGEMENE VOORWAARDEN – CWL van toepassing